Gyakran ismételt kérdések

ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS

 

Gépeink az ismert baromfifajták (fürj, fogoly, fácán, gyöngyös, tyúk, pulyka, kacsa, liba) és egyes egzotikus madarak (papagáj, strucc, emu) tojásainak elő- és utókeltetésére alkalmasak folyamatos, illetve szakaszos üzemben.

A “MIDI” sorozat keltetőgépeinek gépháza 19 mm falvastagságú ragasztott szendvicspanelekből készül (kivül-belül polisztirol lemez, közötte extrudált poliuretánhab hőszigeteléssel).

A panelek illesztései vizmentesen tömítettek. A gépház gumilábakon áll.

A gép belsejében lévő központi ventilátor légkeveréssel végzi az egyenletes hőelosztást és egyben a gép átszellőzését is biztosítja. A ventilátor intenziv légáramában van elhelyezve a keltetőtér fűtését ellátó csőfűtőtest.

A kezelőlapon van a hőmérsékletszabályzó kijelzője. Alatta a beállító gombok.

A hőmérséklet beállítást tizedfokos állítási lehetőséggel tudjuk elvégezni. A szabályzó a beállított hőmérsékletet +/- 0,2 C fok pontossággal tartja.

A hőszabályzó hűtés kimenete biztonsági szabályzóként funkcionál, a hőmérséklet veszélyes megemelkedése ellen véd, vagy akár riaszt.

A hőszabályzó hűtés kimenete akkor aktivizálódik, ha a hőmérséklet a beállított érték fölé emelkedik 0,3 tized fokkal. Beindul a hűtő ventillátor és kifújja a fölös meleget a gépből.

Ezt a kimenetet távriasztásra is használhatjuk.

A hűtő ventillátor tápegység csatlakozóját a gépen kialakított csatlakozó aljazatból üzemeltessük.

Ha a gép működése során esetleg áramkimaradás van, akkor a gép leáll, de az áramszünet után beindul és újra visszaáll a beállított értékekre. Nem “felejti” el a beállított értékeket.

A gép a légkeverős- szekrényes gépek családjába tartozik, az ennek megfelelő technológiai adatokat vegyük figyelembe.